zwarte bonenhummus

Zwarte bonenhummus

  • 0

Nu de zon weer wat vaker achter de wolken vandaan komt, gaan we langzaam denken aan picknicks in het park en barbecues tot laat in de avond. Deze hummus mag daarbij niet ontbreken. Lekker op een stokbroodje, als dip of op een rijstwafel (ja, das echt lekker! ;))

Al eerder plaatsten we een recept voor hummus; eigenlijk lijkt onderstaande recept hier heel erg op. Toch zetten we ook deze online, omdat hummus van zwarte bonen ook heel lekker is! Je kunt hummus eigenlijk met allerlei peulvruchten maken. Met linzen of cannellonibonen is ook heel lekker.

Ook met de kruiden kun je gewoon je eigen smaak volgen. Peterselie en koriander zijn redelijk gangbaar, maar ook basilicum, komijn of bieslook zijn fijne toevoegingen aan hummus. Eigenlijk kun je gewoon iedere keer iets anders maken; superlekker en heel gezond ook!

zwarte bonenhummus

Doe alle ingrediënten in een kom en pureer met de staafmixer tot een smeuïg geheel. Voeg de kruiden, olijfolie, peper en zout naar smaak toe. Je kunt eventueel wat water toevoegen om de hummus nog smeuïger te maken.

Hoppatee, klaar!

Leave a Reply

Your email address will not be published.