Nachtbrood met zonnebloempitten

  • 0

Hoe meer zaden in een brood, hoe beter; sesamzaadjes, lijnzaad, pompoenpitten en zonnebloempitten zorgen ervoor dat een gewoon brood toch heel speciaal kan zijn. Zonnebloempitten zijn bij mij favoriet, vandaar dat onderstaand recept voor een brood is met alleen (heel veel) zonnebloempitten. Als je zonnebloempitten als garnering wilt gebruiken, kun je het deeg het best even nat maken, voor je de pitten erop drukt. Dan blijven ze het best ‘plakken’.

nachtbrood met zonnebloempitten

  1. Doe het meel, de bloem, de zonnebloempitten en gist in een kom en meng door elkaar. Voeg het water toe en kneed tot een deeg.
  2. Bestrooi het werkvlak met wat olie en het zout en kneed het deeg hierop 10-20 minuten tot een soepel deeg.
  3. Zet het deeg voor 8-12 uur weg in een kom met een vochtige theedoek erover.
  4. Druk de lucht uit het deeg en vorm het brood (tot een bol, of in een bakblik) en laat het deeg nog zo’n twee uur narijzen.
  5. Verwarm de oven tot 200 graden. Bak het brood in 50 – 60 minuten gaar.
  6. Controleer of het brood gaar is door op de onderkant te kloppen. Klinkt het hol, dan is het brood goed.
2 comments
  • Judith
    REPLY

    Wat een leuke manier van broodbakken. Ga het toch ook eens proberen op deze manier. Ben wel benieuwd of je zelf verschil proeft tussen lang rijzen en kort rijzen brood.
    Ik kan alleen niet goed zien hoeveel gist en zout erin moet. Letters zijn net iets te klein en wil het niet gokken.

    • kruimelsenkaneel
      REPLY

      Dag Judith,

      leuk dat je het gaat proberen! Er staat dat er 1/2 theelepel gist en zout in het brood gaat. Je zou er wat meer zout aan toe kunnen voegen, dat kan geen kwaad. .
      We horen het graag als het gelukt is!

Leave a Reply

Your email address will not be published.