zomerse couscoussalade

Zomerse couscoussalade

  • 0

Als de zon schijnt, raak ik altijd een beetje in dubio: wil ik naar buiten óf wil ik een goede maaltijd op tafel zetten? Gelukkig hoeft dit elkaar niet uit te sluiten. Onderstaande salade is (met vele varianten) een favoriet van mij op warme dagen. Vullend, met flink veel groenten én ontzettend lekker!

Zoals je al kunt zien aan de ingrediëntenlijst, komt het bij deze salade niet zo heel nauw. Je hebt een graan (of iets graan-achtigs) nodig als basis, groenten die je kunt bakken, sla voor erbij en iets van kaas voor de hartige smaak. Eigenlijk komt het dan altijd goed!

De salade is ‘warm’ lekker, maar ook afgekoeld smaakt ie heerlijk. Ideaal voor een picknick dus; kun je extra lang van het lekkere weer genieten!

**klein psje: er staan geen kerstomaatjes bij de ingrediënten, maar die zijn wel erg lekker om toe te voegen!**

zomerse couscoussalade 1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar voeg de kruiden en de olijfolie extra toe.
2. Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook. Fruit deze samen in een koekenpan. Snijd de courgette, de paprika en de aubergine in blokjes en voeg deze toe aan de ui. Bak op middelhoog vuur ongeveer 10 minuten, tot de groenten goed gaar zijn. Voeg de laatste 2 minuten ook de groene olijven toe.
3. Was ondertussen de sla en snijd de tomaatjes (niet in de ingrediëntenlijst) in vieren. Snijd de feta in blokjes en meng dit met de pitjes in een grote schaal door elkaar. Voeg de gebakken groenten en de gare couscous toe en meng alles door elkaar.
4. Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat extra olijfolie.

Smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.