Zoetzure komkommer

  • 0

Komkommer inmaken is echt heel makkelijk en de komkommer krijgt er een lekkere zoetzure smaak van. Precies de goede smaak waarmee een broodje hamburger of broodje hotdog nog beter wordt. Ook is zoetzure komkommer lekker als extra groente bij Aziatische gerechten zoals nasi.

Dit recept is de basis. Je kunt meer smaak toevoegen door ‘inmaakkruiden’ toe te voegen. Denk hierbij aan peperkorrels, laurierblad, geel mosterdzaad, komijnzaad, venkelzaad, jeneverbessen en/of een fijn gesneden rood pepertje. Net wat je lekker vindt! Naast komkommer kun je ook andere groenten op deze manier inmaken, denk hierbij aan augurk, kool en wortel.

Het recept is voor een pot (of potten) van in totaal 1 liter. Zorg dat de potten die je gebruikt goed schoon zijn. Ik doe dit door de potten te spoelen met kokend water. De komkommer is een komkommer uit de supermarkt. Komkommers uit je eigen moestuin kunnen wat kleiner zijn, dus dan heb je misschien meer dan 1 komkommer nodig om de pot of potten te vullen.

  1. Maak de komkommer schoon en snijd deze in plakjes. Dit kunnen lange plakjes zijn over de lengte van de komkommer of ronde plakjes zoals te zien is op de foto. Ook kun je ervoor kiezen de zaadjes te verwijderen.
  2. Doe de komkommerplakjes in een brandschone pot.
  3. Meng in een steelpannetje de azijn met water. Voeg het suiker en zout toe. Verhit tot de suiker is opgelost.
  4. Schenk de azijn als het nog warm is in de pot tot de komkommer helemaal onder staat.
  5. Doe de deksel op de pot en laat het zoetzuur in de komkommer trekken. Na een paar uur kun je er al van genieten, maar het is het best om nog een paar dagen te wachten tot de smaak echt goed is ingetrokken. Wanneer je de komkommer elke keer met schoon bestek uit de pot haalt, dan is de zoetzure komkommer nog weken lang goed.

Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published.