zoete aardappelfrietjes

Zoete aardappelfrietjes

  • 0

Superfood hier, gojibes daar. Soms krijg ik een beetje de kriebels van al het gezonde eten waar we tegenwoordig mee doodgegooid (naja, dat zou dus juist niet moeten gebeuren ;)) worden. Maar het levert ook fijne ontdekkingen op, zoals de zoete aardappel. 

Zoete aardappels zijn roze of bruin aan de buitenkant en oranje van binnen. Qua smaak, kleur en structuur hebben ze wel iets weg van pompoen. De aardappels bezitten allerlei gezonde eigenschappen maar zijn daarnaast gewoon heel erg lekker. Bijvoorbeeld als je er onderstaande frietjes van maakt.

De zoete aardappel is wat harder dan een gewone aardappel, dus voor het snijden moet je voorzichtig een beetje geweld gebruiken. Of gewoon een heel scherp mes. Je kunt ze van tevoren even schillen, maar dat hoeft niet. Spoel ze dan wel even goed af onder de kraan.

De frietjes van de zoete aardappel blijven een beetje slap. Wil je toch wat meer knapperigheid? Zet ze dan, terwijl je ze regelmatig omschept, nog 5 tot 10 minuten onder de grill. Lekker met een sausje van yoghurt en tahin!

Zoete frietjes

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de zoete aardappel (geschild of niet geschild) in reepjes. Besprenkel met olie en zout en hussel dit goed door elkaar.
  3. Verspreid de frietjes over een met bakpapier beklede bakplaat en zet 25-30 minuten in de oven. Schep de frietjes halverwege een keertje om.

Eet smakelijk!

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.