Bij ‘pizza’ denk je misschien niet meteen aan zoet. Maar volgens ons kan dat prima! Wat is überhaupt de definitie van pizza? ‘Een platte deegbodem, bedekt met een topping naar keuze’, zoiets? Dan voldoet onze boekweitpizza aan alle eisen! Deze pizza is erg geschikt als een luxe weekendontbijt. Ontbijten met pizza is misschien een beetje raar, maar de pizza heeft stiekem wel wat weg van een dikke pannenkoek. En die zijn helemaal niet raar voor ontbijt… wanneer is het weer weekend?
Natuurlijk kun je de pizza eten wanneer je maar wilt, maar als pizza-avondeten issie misschien wel een beetje raar. Als toetje zou dan wel weer kunnen 🙂 Je kunt ook een hele pizza-dag inlassen natuurlijk. Dat je voor deze pizza gaat als ontbijt, de platbroodpizza neemt als lunch en de plaatpizza maakt voor avondeten. Lijkt ons een prima plan! 🙂
In plaats van chocoladepasta en banaan kun je ook een topping van roomkaas met aardbeien of blauwe bessen proberen. Heb je met het koude weer meer zin in iets herfstigs, dan is appel-rozijnen-kaneel of peer-dadel-kardemom ook met succesgarantie. Gewoon lekker uitproberen!
Onderstaand recept is voor 1 persoon en is glutenvrij (wil je écht glutenvrij, lees dan heel goed het etiket, want boekweitmeel bevat vaak sporen van tarwe). Je kunt de pizza ook met ander meel maken, minder glutenvrij, maar wellicht ook heel lekker 🙂
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng het meel met de melk, het vanille-extract en het bakpoeder. Snijd de banaan doormidden en prak één helft fijn (de andere helft gebruik je later). Roer de geprakte banaan door het mengsel.
- Verwarm wat boter in een koekenpan en giet het mengsel erin. Bak de onderkant bruin zoals een pannenkoek (ongeveer 5 minuten). Als de bovenkant droog begint te worden leg je de pannenkoek/pizza op de bakplaat. Zet ongeveer 15 minuten in de oven.
- Besmeer de bodem met chocoladepasta. Snijd de overgebleven banaan in plakjes en verdeel deze met de grof gehakte pecannoten over de pizza. Zet nog 5-10 minuten in de oven en smullen maar!
Leave a Reply