zoete aardappelsoep

Zoete Aardappelsoep

  • 0

Als ik kon kiezen, zou ik misschien wel iedere dag soep eten. Nouja, in de winter dan. Mijn soepbehoefte heeft namelijk vooral met kou te maken. Er is toch niks fijner dan een grote kom soep om mee op te warmen? 

Zeker niet als een een lekker stevige soep is, zoals pompoensoep of de zoete aardappelsoep hieronder. Zodat je verder ook niks hoeft te eten (of te koken ;)) voor een complete maaltijd. Ik houd er wel van.

Bij deze soep ging ik voor een experiment. Naast soep houd ik ook namelijk ook erg van curry en het leek me lekker om wat ‘curry-ingrediënten’ aan deze soep toe te voegen. Ik was aangenaam verrast over de combi van zoete aardappel, curry-kruiden en kokosmelk als soep!

Nog een kleine huishoudelijke mededeling: zoete aardappels worden ook wel bataat genoemd en je hebt soorten met een bruin-paarse schil en met een oranje schil. Qua smaak en gebruik zijn ze allemaal vergelijkbaar en je kunt deze soep dus ook prima maken met een bruin-paarse bataat 🙂

Smakelijk!

zoete aardappelsoep

  1. Snipper de ui en snijd de bleekselderij in dunne reepjes. Verwarm een beetje olie in een soeppan en fruit hierin de ui en de bleekselderij.
  2. Schil ondertussen de pastinaak en de zoete aardappel en snijd ze allebei in blokjes. Voeg toe aan de ui en bak even mee.
  3. Voeg de currykruiden samen met ongeveer 750 ml water toe en breng aan de kook.
  4. Laat ongeveer 15 minuten koken, tot de aardappel zacht is. Voeg een scheut kokosmelk (naar smaak) toe en warm even door. Haal dan de pan van het vuur en pureer alles tot een dikke soep.
  5. Garneer met kiemen voor je de soep serveert.

Houd je niet van dikke soep, dan voeg je gewoon wat extra water toe!

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.