zoete aardappel salade

Zoete Aardappelsalade

  • 0

Zoete aardappels zijn lekker. Daar hoeft verder niets meer over gezegd te worden. Gecombineerd in een salade met radijs en bosui is zoete aardappel misschien nog wel lekkerder. En supergezond.

Soms komen de lekkerste combinaties per ongeluk tot stand. Zo ook deze salade. Net terug van een paar daagjes Frankrijk, waren de ingrediënten van dit recept ongeveer het enige wat ik in huis had. De radijsjes waren uit Frankrijk meegenomen, op de laatste avond gekregen van een oud boertje. (Hoe Frans wil je het hebben?)

De bosui maakt deze salade lekker pittig en de radijs zorgt voor een mooi kleureffect 🙂 De soort sla mag je zelf kiezen. Ik heb ijsbergsla gebruikt (want dat lag nog in mijn koelkast), maar ook veldsla is erg lekker! Onderstaand recept is voor 1 persoon en is perfect voor de lunch of een lichte avondmaaltijd.

zoete aardappel salade

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de zoete aardappel in blokjes en verdeel deze over de bakplaat. Sprenkel er wat olijfolie over en strooi er wat zeezout over. Zet 30 minuten in de oven.
  3. Snijd ondertussen de bosui en de radijsjes in dunne plakjes.
  4. Meng de mayonaise met de mosterd en eventueel wat citroensap tot een dressing.
  5. Meng de zoete aardappel met de bosui, radijsjes, sla en de dressing.

Bon appétit!

Leave a Reply

Your email address will not be published.