zelfgemaakte muesli

Zelfgemaakte muesli

 • 0

Waarom zou je in hemelsnaam zelf muesli maken? Als je naar de supermarkt gaat heb je de keuze uit een heel schap aan muesli-varianten. Toch maak ik ’t meestal zelf. En daar zijn een aantal redenen voor…

De eerste, en dat is de belangrijkste, zijn de stukjes gedroogde banaan die in bijna iedere muesli zitten. Die vind ik namelijk ont-zet-tend niet lekker. Geen idee ook wie bedacht heeft om ze erin te doen, want verder kom je eigenlijk nooit stukjes gedroogde banaan tegen. Nooit in koekjes, nooit in toetjes, maar wel in muesli. Maf toch?

Verder is het natuurlijk fijn dat je in je zelfgemaakte muesli precies kan doen wat je lekker vindt. Gedroogd fruit, noten, kokos, kaneel, wel of geen gluten. Je hebt het helemaal zelf in de hand.

Daarnaast gebruik ik de muesli die je hieronder vindt niet alleen als muesli; ik maak er ook mijn havermout mee, voeg het toe aan koekjes en roer het door smoothies. Ook is het een ideale basis om cruesli mee te maken. Super-multifunctioneel dus, deze muesli.

Heb recept hieronder is een richtlijn, ga vooral zelf aan het mengen, mixen en matchen!*

zelfgemaakte muesli

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een grote voorraadpot. Doe de deksel erop en schud een paar keer flink. Hoppa, klaar!

* Je kunt als basis bijvoorbeeld ook de muesli van de AH nemen, (die van AH-basic) daar zitten geen rare toevoegingen in. Meng er nog wat extra noten, zaden, pitten of gedroogd fruit door en je hebt een fijne customized muesli 😉

4 comments
 • Sjaak
  REPLY

  Goed tips. Vooral als je allergisch bent voor bepaalde noten is dit handig.

  Dit is wat ik doe:

  Diverse vlokken: 1000 gram (haver, tarwe, en gerst)

  Wat hazelnoten, of pinda’s – eventueel verkruimeld

  Zonnebloempitten, 2 eetlepels
  Pompoenpitten, 2 eetlepels
  Lijnzaad,2 eetlepels
  Sesamzaad, 2 eetlepels
  kokosnootrasp, 2 eetlepels

  Rozijnen, abrikozen of mandarijn op het laatste moment toevoegen

Leave a Reply

Your email address will not be published.