De beste wensen voor 2014! We gaan dit jaar gewoon verder met het plaatsen van lekkere, eenvoudige en verrassende recepten. Zoals deze zelfgemaakte Bounty’s; heel anders dan de gekochte versie, maar minstens zo lekker en ook nog stukken gezonder!
Deze bounty’s zijn het ideale, gezonde tussendoortje. Er gaan alleen natuurlijke ingrediënten in, er zit geen suiker in en ze zijn ook nog glutenvrij. Je kunt het nieuwe jaar haast niet beter beginnen, dan door een hele schaal bounty’s te maken. Gelukkig kunnen ze ook prima in de vriezer, dus ze hoeven niet in één keer op. 😉
Het idee van de Bounty’s is trouwens van Rosalie, dank daarvoor!
- Doe de geraspte kokos met de dadels, de kardemom en de stroop of honing in de keukenmachine en laat het mes een paar minuten draaien tot het een plakkerig geheel wordt.
- Vorm bolletjes of ovalen van het kokosmengsel door kleine porties in je handen samen te drukken.
- Strooi het cacaopoeder op een bord en rol de bolletjes erdoorheen. Leg ze op een bord of schaal en zet ze minstens 2 uur in de koelkast, zodat ze vaster worden.
Voor een speciaal smaakje kun je nog een beetje kaneel door het cacaopoeder mengen.
Leave a Reply