After Eight

Zelfgemaakte After Eight

  • 4

After Eights ken je vast wel; het zijn die platte, vierkante chocolaatjes die met mint gevuld zijn. Wij eten ze altijd met Kerst na het avondeten. Ook al zit je helemaal vol, deze chocolaatjes kunnen er altijd nog wel bij! Vroeger vond ik ze niet zo lekker. Mint en chocolade? Dat is toch geen combi? Maar nu vind ik ze echt heerlijk en het hoort helemaal bij Kerst. Dit jaar dacht ik: ik ga zelf After Eights maken. Hoe moeilijk kan het zijn?

Het bleek inderdaad niet moeilijk te zijn. Het meest lastig is eigenlijk het pepermuntextract vinden. Dit is namelijk niet in elke winkel verkrijgbaar, daarom heb ik het via internet besteld. De volgende dag was het extract in huis en kon ik aan de slag. Toen het klaar was, had ik nog steeds mijn twijfels. Ze zien er wel heel erg zelfgemaakt uit. Maar na één stukje proeven, was ik overtuigd: lekkerder dan het origineel. Heerlijk!

Voor onderstaand recept heb ik een bakvorm van 25×20 cm gebruikt. Gebruik je een veel grotere of een veel kleinere vorm, dan moet je het recept een beetje aanpassen.

zelfgemaakte after eight

  1. Bekleed een vorm met vershoudfolie (anders komt de chocolade er niet heel uit). Smelt 150 gram chocolade au bain marie en verdeel de chocolade in de vorm. Strijk glad met een spatel. Door de vorm te schudden wordt de chocolade ook glad. Zet in de koelkast tot het hard is geworden.
  2. Meng de poedersuiker met de melk, de zonnebloemolie en het pepermuntextract; dit wordt een dikke massa. Door het poedersuikermengsel wat te verwarmen (in de magnetron of in een pannetje), wordt het beter smeerbaar en is het makkelijker te verdelen over de chocoladelaag. Zet weer in de koelkast tot het hard geworden is.
  3. Smelt de overige 150 gram chocolade au bain marie en verdeel over het poedersuikermengsel. Strijk wederom glad met een spatel. Zet opnieuw in de koelkast tot ook deze chocoladelaag hard is.
  4. Haal het geheel voorzichtig uit de vorm en snijd het met een groot, scherp mes in stukjes.

Geniet ervan!

5 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.