zadencrackers

Zadencrackers

  • 0

Sommige recepten moet je gewoon maken, zodat je zelf kunt proeven hoe ontzettend lekker ze zijn. Dat geldt bijvoorbeeld voor deze zadencrackers, die gebaseerd zijn op de crackers van My New Roots. Eerder had ik nooit succes met zelfgemaakte crackers, dus ik was nogal sceptisch. Maar, ik ben om. Geloof me, deze crackers zijn fantastisch!

Waarom? De crackers zijn helemaal niet moeilijk om te maken, ze smaken heerlijk en ze worden zelfs knapperig! Dat was me nog nooit eerder gelukt. Je kunt allerlei smaakjes toevoegen aan de crackers, zoals kruiden of gedroogd fruit. Van de crackers hieronder maakte ik twee porties; de ene met gedroogde salie en gerookt zeezout en de andere met gedroogde abrikozen en anijszaad. Vooral van die laatste variant werd ik heel blij!

In het originele recept gaan 130 gram zonnebloempitten, maar toen ik de ingrediënten aan het verzamelen was, bleek ik niet genoeg pitten meer te hebben. Vandaar dat ik het tekort heb aangevuld met pijnboompitten en cashews. Dat was heel lekker, maar je kunt ook gewoon 130 gram zonnebloempitten gebruiken, dat is budgettechnisch wat vriendelijker.

De psylliumvezels zorgen ervoor dat het deeg goed samenhangend wordt; je kunt ze bijvoorbeeld kopen bij natuurwinkels of natuurdrogisten.

De crackers zijn puur al ontzettend lekker, maar je kunt ze bijvoorbeeld ook beleggen met een plakje geitenkaas of wat stroop. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

zadencrackers

  1. Meng alle ingrediënten, behalve de stroop, de olie en het water, in een kom door elkaar. Smelt de dadelstroop met de kokosolie en meng dit samen met het water door het droge mengsel. Het wordt geen deeg, eerder samenhangende korrels.
  2. Wil je een smaakje toevoegen aan de crackers, dan meng je dat nu door het deeg. Je kunt het ook eerst in twee porties verdelen en zo meerdere smaakvarianten maken.
  3. Leg het deeg op een vel bakpapier en leg hier weer een vel bakpapier bovenop. Rol het deeg zo dun mogelijk uit en zorg ervoor dat de deeglap nog op de bakplaat past.
  4. Snijd met een scherp mes of pizzasnijder crackers van het deeg en laat het deeg ongeveer 2 uur staan, zodat de vezels voor samenhang kunnen zorgen.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de crackers ongeveer 20 graden in de warme oven. Haal de crackers uit de oven en draai ze om (ik gebruikte een broodplank, die ik er bovenop legde. Vervolgens schoof ik de cracker weer terug op de bakplaat.) .
  6. Bak de crackers nog ongeveer 10 minuten aan de andere kant, tot ze bruin en knapperig zijn.

Smakelijk!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.