home-baked

Yvette van Boven – Home Baked

  • 0

Laten we meteen maar het belangrijkste gezegd hebben; dit boek moet je hebben! Het is daarbij helemaal niet relevant of je een complete fan bent van de kookboeken van Yvette (zoals wij) of niet. Home Baked is zo mooi en staat zo vol met fantastisch lekkere recepten en kwijlspieractiverende foto’s, daar kun je gewoon niet zonder.

Ik zal mijn niet zo objectieve enthousiasme aan de kant proberen te zetten. Maar dat is lastig. Ik ben namelijk een beetje beïnvloed doordat ik bij de presentatie van het boek aanwezig was vorige week in Amsterdam. De uitgever had een aantal bloggers uitgenodigd om de eerste exemplaren in te kunnen zien. En dat waren in dit geval ook letterlijk de eerste exemplaren, aangezien de boeken nog onderweg waren (vanuit Spanje) tijdens de workshop. Zelfs Yvette had er nog geen in haar handen gehad.

Het was nog even spannend of de boeken op tijd zouden arriveren, maar dat weerhield haar er niet van om twee baksels uit het boek voor ons te maken; de cinnamon rolls van zoete aardappel en de triple chocolate chunkies. Als een volleerde demo-kok woog Yvette de ingrediënten af terwijl ze onze vragen beantwoordde. Fijn om te zien dat het ook bij haar soms een tikje chaotisch ging – dat hoort blijkbaar gewoon bij het bakken. We hadden net van beide baksels geproefd toen de dozen met boeken binnenkwamen. Dat is pas planning 🙂

Het is een flink boek met heel veel bakrecepten. Van cake en koekjes tot brood en repen. Het leuke aan dit boek vind ik dat Yvette zich ook heeft laten inspireren door de voedingshypes die er nu zijn, zonder dat de recepten daar echt door beïnvloed worden. Ze heeft geëxperimenteerd met verschillende (natuurlijke) suikers en (glutenvrije) bloem, maar in de recepten wordt uiteindelijk gewoon voor de lekkerste optie gekozen. Dat leidt tot best verantwoorde tussendoortjes maar ook tot kneiterzoete calorierijke chocoladebaksels. En die zijn stiekem toch het lekkerst.

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.