Worteltaart

  • 0

‘Vies he?’. De mop van het konijn, de bakker en de worteltjestaart is voor mij lang reden geweest om geen worteltaart, danwel carrotcake, te eten. Niet dat zo’n konijn nou zoveel invloed op mij heeft, maar het idee van groenten in een taart leek me toch al niet zo best, dus wilde ik dat konijn best geloven. Daar heb ik ondertussen wel spijt van, want wat is het jammer dat ik al die jaren zonder worteltaart heb geleefd. 

Worteltjestaart is namelijk gewoon erg lekker. Er zijn een heleboel worteltaarten geprobeerd, maar onderstaand recept levert, wat mij betreft, de allerlekkerste taart. Dat zal zelfs dat konijn toe moeten geven…

worteltaart

  1. Verwarm de oven voor op 180 ̊ C en bekleed een springvorm van ongeveer 22 cm met bakpapier.
  2. Meng in een kom de gesmolten boter met de suiker, eieren, wortelrasp, sinaasappelsap en –rasp, de kruiden en een snufje zout.
  3. Meng het bakpoeder door de (eventueel gezeefde) bloem en voeg dit toe aan het wortelmengsel. Roer ook de walnoten en rozijnen erdoor.
  4. Schenk het beslag in de springvorm en bak de cake in ca. 60 minuten tot de cake gaar is. Controleer dit door met een satéprikker of breinaald in de cake te prikken. Als de prikker er schoon en droog uitkomt, is de cake gaar.
  5. Meng de ingrediënten voor het glazuur met een garde door elkaar en serveer dit bij, of op, de taart.
1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.