wortelpannenkoekjes

Wortelpannenkoekjes

  • 0

Deze week staat Kruimels & Kaneel in het teken van groentepannenkoekjes. Zoals je vast wel weet, houden wij van pannenkoeken en wafels. Uiteraard maken we graag zoete pannenkoeken (deze bijvoorbeeld, lekker als voedzaam ontbijt) maar we vinden het ook leuk om ‘hartige’ pannenkoeken te maken, zoals deze wortelpannenkoekjes. Ideaal als lunch – ook om mee te nemen – en je werkt ongemerkt ook nog wat extra groenten naar binnen. Wat wil een mens nog meer? 🙂

Wortels zijn ideaal om pannenkoekjes mee te maken; ze zijn een beetje zoet en combineren goed met allerlei kruiden. In deze versie heb ik flink wat koriander, komijn en gember gedaan, maar je kunt variëren met de kruiden zoals je lekker lijkt. Je kunt er flink mee strooien, dat zorgt voor wat pit in deze pannenkoekjes.

Voor deze wortelpannenkoekjes gebruikte ik regenboogwortels (paars, oranje en geel), daardoor zijn ze misschien net wat anders van kleur dan wanneer je twee oranje wortels gebruikt, maar voor de smaak maakt het geen verschil.

Ga je voor een uitgebreide lunch? Dan kun je de pannenkoekjes nog beleggen met salade, geitenkaas, hummus of feta.

wortelpannenkoekjes

  1. Rasp de wortels en snijd de bosui of bieslook fijn.
  2. Meng alle ingrediënten in een kom door elkaar. Je krijgt een redelijk dik beslag.
  3. Verhit een beetje boter of ghee in een koekenpan. Zorg ervoor dat de pan goed heet is en schep een lepel van het beslag in de pan. Bak de pannenkoek in ca. 5 minuten aan twee kanten mooi bruin.
  4. Herhaal tot het beslag op is, smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.