Ik denk dat we de website beter Kruimels, Kaneel & Pindakaas kunnen noemen, want hier is weer een recept met pindakaas. Dit keer wel anders. De pindakaas is namelijk niet verwerkt in iets zoets, maar in soep! Als basis van de soep heb ik dit recept gebruikt. Door kokosmelk en pindakaas aan de soep toe te voegen, krijgt het een Oosters tintje.
De pindakaas die je het beste voor deze soep kunt gebruiken, is 100% pindakaas. Dit is namelijk puur pinda en er zit geen toegevoegde suiker, olie of vet in. De 100% pindakaas vind ik persoonlijk te droog voor op een boterham, maar is wel heel erg geschikt om te verwerken in gerechten.
Ik ben benieuwd wat jullie van deze soep vinden. Ik ben in ieder geval fan 🙂
- Snipper de ui en fruit deze in een beetje olie in een kookpan.
- Snijd intussen de wortels in stukjes en voeg deze toe aan het ui-mengsel. Voeg de bouillon toe.
- Laat ongeveer 20 minuten koken en haal dan de pan van het vuur. Pureer tot een stevige soep.
- Zet de pan weer op het vuur. Voeg de kruiden, kokosmelk en pindakaas toe en verwarm het geheel goed door.
- Snijd de bosui in ringetjes. Garneer hier mee je soep.
Eet smakelijk!
Leave a Reply