Witte bolletjes

  • 0

Je uitgebreide weekend-ontbijt wordt nog beter met deze zelfgemaakte witte broodjes. Simpel, (redelijk) snel en veel lekkerder dan broodjes uit de winkel!

witte bolletjes

  1. Meng bloem, suiker, gist, boter en water tot een deeg.
  2. Voeg het zout toe en kneed het 5 – 10 minuten tot een elastisch deeg.
  3. Vorm het deeg tot een bol en leg het in een deegkom. Laat het op een warme plek rijzen tot het volume verdubbeld is (dit zal 1 tot 1.5 uur duren).
  4. Druk de lucht uit het deeg en vorm bolletjes van het deeg. Leg deze op een bak-plaat (met bakpapier) en zorg dat ze voldoende ruimte hebben om nogmaals te rijzen.
  5. Zet de bakplaat op een warme plek en laat de bolletjes nogmaals rijzen tot het volume verdubbeld is (ong. 1 uur).
  6. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk de bolletjes met water en strooi de zaadjes erover.
  7. Bak de broodjes in 20 tot 25 minuten tot ze gaar en bruin zijn.
1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.