Je uitgebreide weekend-ontbijt wordt nog beter met deze zelfgemaakte witte broodjes. Simpel, (redelijk) snel en veel lekkerder dan broodjes uit de winkel!
- Meng bloem, suiker, gist, boter en water tot een deeg.
- Voeg het zout toe en kneed het 5 – 10 minuten tot een elastisch deeg.
- Vorm het deeg tot een bol en leg het in een deegkom. Laat het op een warme plek rijzen tot het volume verdubbeld is (dit zal 1 tot 1.5 uur duren).
- Druk de lucht uit het deeg en vorm bolletjes van het deeg. Leg deze op een bak-plaat (met bakpapier) en zorg dat ze voldoende ruimte hebben om nogmaals te rijzen.
- Zet de bakplaat op een warme plek en laat de bolletjes nogmaals rijzen tot het volume verdubbeld is (ong. 1 uur).
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk de bolletjes met water en strooi de zaadjes erover.
- Bak de broodjes in 20 tot 25 minuten tot ze gaar en bruin zijn.
Leave a Reply