winterquiche

Winterquiche

  • 0

Soms maak ik een gerecht (lasagne, risotto, stamppot), maar meestal maak ik ‘iets’ dat prima smaakt, maar niet echt een naam heeft. Sinds we weer een groentepakket hebben, komt dat laatste best vaak voor. Aangezien we meestal niet alle ingrediënten voor een specifiek gerecht in huis hebben, combineren we erop los met van alles uit de groentela. En meestal wordt dat gewoon heel lekker, zoals bij deze winterquiche!

Ik maak wel vaker een wokgerecht met ui, wortel, linzen en boerenkool en het leek me wel leuk om dat eens in een andere vorm te eten. Nog een beetje pompoen erdoor en het werd een echte winterse quiche 🙂 Natuurlijk kun je er ook andere groentes indoen, zoals prei of pastinaak of broccoli. Want zoals je eerder hebt gezien bij onze quiches, is het fijne van een quiche dat je er de gekste combinaties mee kunt maken en ze worden altijd lekker!

Van de hoeveelheid hieronder kun je met 3 tot 4 personen eten. Hoewel de quiche ook koud gegeten kan worden, is ie warm wel echt het lekkerst. Smakelijk!

winterquiche

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en laat het bladerdeeg ontdooien.
  2. Snipper de ui en fruit deze in een grote wok. Snijd de wortel in schijfjes en de pompoen in parten en roerbak deze even mee. Je hoeft de pompoen niet te schillen.
  3. Voeg de kruiden toe samen met de linzen en schep alles om.
  4. Was ondertussen de boerenkool en snijd deze fijn (als je verse gebruikt). Leg de boerenkool op het wortelmengsel in de pan en leg een deksel (of broodplank) op de pan zodat de boerenkool gaat slinken.
  5. Vet ondertussen een ovenschaal in en bekleed deze met het bladerdeeg. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg.
  6. Klop de eieren los met de melk en wat zout en peper.
  7. Schep het boerenkoolmengsel nog eens door en verdeel het dan over de ovenschaal. Schenk het eiermengsel erover en verkruimel de geitenkaas over de groentes.
  8. Bak de quiche in 30-40 minuten mooi bruin en gaar. Dek eventueel halverwege af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt.

Laat die winter maar komen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.