Wentelteefjes

  • 0

Slaap je liever uit met Pasen, dan dat je uren in de keuken doorbrengt om allerlei lekkers op tafel te toveren? Dan hebben wij de oplossing; wentelteefjes! Ze zijn zo gefikst, maar tegen deze nostalgische smaak is geen 5-gangen-ontbijt opgewassen.

‘Wentelteefje’ is eigenlijk een best mal woord. Het is niet heel raar om rondvliegende hondjes door je gedachten te zien dwalen 😉 In Engeland/Amerika heet het ‘French toast’, terwijl ze in Frankrijk ‘pain perdu’ worden genoemd. In ieder geval… ze weten overal dat wentelteefjes lekker zijn.

Ze worden van oudsher gemaakt om ook nog dat laatste, oude stukje brood op te kunnen eten. Tegenwoordig is dat anders, ik kóóp zelfs witbrood speciaal voor de wentelteefjes. Je kunt ze ook met bruin brood maken, maar dat is toch minder lekker.

Onze serveertip: met suiker en lekker veel kaneel!

wentelteefjes

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.