Wentelteefjes met banaan en spek

  • 0

Het is een tijd geleden dat we een recept voor een boterhamtaartje hebben gedeeld. Om dat goed te maken is hier een tosti van wentelteefjes, een echt boterhamtaartje plus plus. Wat is hier niet lekker aan? Wentelteefjes zijn goed, tosti’s zijn goed, dus een tosti van wentelteefjes is natuurlijk helemaal goed. En een vulling van banaan en spek? Dat klinkt misschien niet als een logische combinatie, maar het smaakt zo ontzettend lekker! Ik zou zeggen probeer het en je snapt wat ik bedoel.

Onderstaand recept is voor 4 wentelteefjes-tosti’s, dus voor 4 personen. Of 2 personen als je echt iets te vieren hebt, het zijn tenslotte boterhamtaartjes. En dat vieren mag ook iets kleins zijn hoor, bijvoorbeeld dat het weekend is, je de corona vaccinatie hebt gehad of gewoon dat je blij bent dat deze week het Songfestival wel doorgaat. Er is altijd wel een reden te verzinnen om een boterhamtaartje te eten!

Voor het ‘originele’ recept van de wentelteefjes kijk je hier. De suiker kun je in dit recept achterwege laten, omdat de banaan en spek voor genoeg smaak zorgen.

  1. Klop het ei los met de melk en kaneel in een diep bord of schaal.
  2. Dompel de sneetjes brood één voor één in het mengsel, zodat het mengsel goed opgenomen wordt in het brood. Laat de boterhammen hierna in het mengsel liggen zodat al het eimengsel wordt opgezogen in het brood.
  3. Bak ondertussen het spek krokant. Haal uit de pan en laat uitlekken.
  4. Bak in dezelfde pan de wentelteefjes. Wanneer er niet genoeg spekvet is om in te bakken, voeg je wat boter toe. Bak de wentelteefjes kort aan één kant en mooi goudbruin aan de andere kant.
  5. Bouw nu je tosti op: de goudbruine kant van het wentelteefje is de binnenkant van je tosti. Beleg met plakjes banaan en spek. Leg een ander wentelteefje hierop met de goudbruine kant aan de binnenkant (dus de ‘ongebakken’ zijdes van de wentelteefjes zijn de buitenkant van de tosti).
  6. Bak de tosti in de pan, keer halverwege om, tot beide zijden mooi goudbruin zijn.

Geniet ervan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.