Eerder dit jaar kon er al geschaatst worden op straat in de ene helft van het land, maar wij wonen in de andere helft. En nu hebben wij eindelijk ook ijs en sneeuw. De winter is begonnen! En daar hoort uiteraard koek en zopie bij. Vroeger (echt lang lang geleden) werd zopie gemaakt van o.a. bier, rum en eieren… Dan ben ik blij dat er tegenwoordig bij de koek en zopie-kraam warme chocolademelk te krijgen is!
Wil je graag zelf een moderne koek en zopie-tent beginnen: hier is het recept voor warme chocolademelk! Gebruik volle melk, anders mag je het volgens de Nederlandse wet geen chocolademelk noemen (ik verwijs u door naar artikel 15 van het Warenwetbesluit Zuivel). Los daarvan wordt de chocolademelk met volle melk gewoon veel lekkerder.
Wil je graag meer chocoladesmaak, voeg dan nog een schepje (theelepel) cacaopoeder toe. Of nog meer, want dan kun je tijdens het koken van de melk alvast stiekem van het papje snoepen.
Lianne
Wat een gave beschrijving van het receptje! Ziet er heel gaaf uit.