wafeltaart

Wafeltaart

  • 0

Gisteren vroeg Cézanne of ik toevallig nog een kerstrecept klaar had staan… toen realiseerde ik me dat het dit weekend al Kerst is, morgen al! Hoewel de kerstlampjes me heus niet ontgaan zijn, heb ik nog steeds niet het gevoel dat het al bijna Kerst is. Herkenbaar? Ben je nu op zoek naar inspiratie voor het kerstdiner? Dan is deze wafeltaart wellicht je redding! Je kunt ‘m zowel serveren als ontbijt als dessert, de ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis en hij is heel eenvoudig te maken (als je een wafelijzer hebt). Laat dat kerstdiner maar komen!

Omdat we 2017 tot jaar van de wafel hebben uitgeroepen op Kruimels & Kaneel, leek het me wel gepast om het jaar ook af te sluiten met wafels. Ik bedacht vanmorgen de combinatie van kardemom, granaatappel en limoen voor deze wafeltaart en ging gelijk aan de slag, met deze feestelijke taart als resultaat. Wil je de taart bij het ontbijt serveren, dan kun je wellicht wat meer yoghurt in de vulling gebruiken; ga je voor een decadent dessert, dan kun je ook alleen slagroom gebruiken 🙂

Heb je geen granaatappel in huis, dan kun je deze ook vervangen door cranberry’s of (diepvries)frambozen. En heb je toevallig nog wat pistachenootjes liggen, dan kun je die er overheen strooien voor extra kleur en smaak! Een echte Kruimels en Kaneeltaart dus, geef er vooral je eigen draai aan!

wafeltaart

  1. Maak eerst de wafels, zodat deze af kunnen koelen terwijl je de vulling maakt. Verwarm het wafelijzer voor en meng alle ingrediënten goed door elkaar in een grote kom.
  2. Schep steeds wat beslag in het wafelijzer en bak zo 4-6 wafels. Laat ze goed afkoelen.
  3. Maak nu de vulling: klop de slagroom op met poedersuiker naar smaak. Het is lekker als de slagroom in elk geval een beetje zoet is, als tegenhanger van de zoetzure granaatappelpitjes. Roer de yoghurt los en spatel deze met het limoensap door de slagroom.
  4. Snijd de granaatappel doormidden en klop de pitjes uit 1 helft. Doe dit boven de kom met slagroom, zodat ook het sap erin valt. Haal eventuele witte vliesjes er weer uit. Meng de pitjes door het slagroommengsel.
  5. Als de wafels afgekoeld zijn, kun je gaan stapelen: leg een wafel op een mooi bord of schaal. Verdeel er flink wat van het slagroommengsel over. Leg er een wafel op en herhaal dit met 3 of 4 wafels. Bestrooi de wafeltaart met poedersuiker.
  6. Klop, boven een kom (nu wil je het sap er niet bij) wat extra pitjes uit de overgebleven halve granaatappel. Strooi de pitjes over de wafel en maak het geheel eventueel af met wat limoenrasp.

Geniet van de taart… en van de feestdagen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.