Wafels

  • 1

Nog een paar dagen en dan is het jaar 2016 weer voorbij. De jaarwisseling wordt traditioneel met oliebollen en appelbeignets gevierd. Zelf maak ik die nooit, omdat ik niet van frituren hou. Omdat ik wel wat feestelijks wilde maken voor Oud & Nieuw heb ik dit jaar voor wafels gekozen.

Wafels vind ik, net als pannenkoeken, echt feesteten. Ik eet ze graag in het weekend als ontbijt. Beetje poedersuiker en vers fruit er op en smullen maar. Zo lekker!

Het recept is een basisrecept voor wafels en heb ik via via gekregen. Als de wafels uit het apparaat komen zijn ze nog zacht, als ze afkoelen worden ze wat steviger. Onderstaand recept is voor ongeveer 12 wafels. Niet elk wafelapparaat zal hetzelfde zijn, dus dit aantal kan afwijken.

Ons goede voornemen voor 2017 is om nog meer wafelrecepten te gaan delen op Kruimels & Kaneel, dus haal het wafelijzer maar vast uit het stof. Of mocht je er geen hebben, schaf er één aan. Je zult er geen spijt van krijgen 🙂

Fijne jaarwisseling en tot volgend jaar!

wafels

  1. Zet het wafelijzer aan en laat opwarmen.
  2. Meng de bloem met de suiker en vanillesuiker.
  3. Smelt de boter en voeg dit toe aan het bloemmengsel. Roer goed door.
  4. Klop de eieren luchtig en voeg toe aan het beslag. Meng goed tot het beslag glad is.
  5. Doe wat boter in het wafelijzer (hoeft enkel voor de eerste wafel!) en giet of schep wat van het beslag in het ijzer. Bak de wafels goudbruin.

Lekker met slagroom, jam, poedersuiker en/of vers fruit!

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.