wafels met banaan

Wafels met banaan

  • 0

Bananen zijn het meest verkochte product in de supermarkt. Ik weet niet precies hoe ze dat meten (per stuk, per kilo, gemiddeld per persoon ;)) maar ik snap het helemaal. Bananen zijn namelijk fantastisch. Ideaal als snel tussendoortje, je kunt ze makkelijk meenemen – vergeet alleen nooit dat je een banaan in je tas hebt gestopt, want als je ‘m na een maand terugvindt, is het fantastische wel een beetje van de banaan af, weet ik uit ervaring. En als je teveel bananen hebt gekocht en ze worden te rijp om zo te eten, dan zijn ze perfect om mee te bakken. Bijvoorbeeld deze wafels met banaan, een ideaal tussendoortje dat je in 20 minuutjes hebt gemaakt.

Deze wafels begonnen met een recept voor makkelijke pannenkoekjes, dat ik hier vond. Een perfect recept dat geschikt is voor kleine kinderen. Er gaan weinig ingrediënten in, je kunt er je eigen draai aan geven en ze mislukken nooit! Als je de verhoudingen ongeveer volgt, kun je variëren met het meel of wat fruit toevoegen, zoals een banaan of wat kokos. En je kunt er natuurlijk ook wafels van maken in plaats van pannenkoeken.

De wafels zijn lekker als ontbijt, maar ook ideaal als tussendoortje dat je makkelijk mee kunt nemen. Inmiddels maak ik bijna iedere week wel een keer deze pannenkoeken of wafels, want ze zijn ook bij de kleine favoriet. Met onderstaand recept maak je ongeveer drie wafels of 6 kleine pannenkoekjes.

wafels met banaan

  1. Verwarm het wafelijzer*.
  2. Meng de yoghurt met het meel en het bakpoeder.
  3. Voeg het ei toe en prak de banaan in een aparte kom. Doe ook deze erbij en roer alles snel door elkaar. Breng op smaak met kaneel.
  4. Bak de wafels volgens de gebruiksaanwijzing van het wafelijzer.

* Je kunt natuurlijk ook pannenkoekjes maken als je geen wafelijzer hebt. Maak dan het beslag en laat dit minstens een half uur staan. Dan wordt het wat dikker, waardoor je mooie dikke pancakes krijgt. Bak de pannenkoekjes in een hete pan zonder boter of olie. Zo worden ze mooi ‘glad’ en bruin.

Smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.