vlierbloesemlikeur

Vlierbloesemlikeur

  • 0

Dit weekend was het de langste dag van het jaar; het is dus zomer! Hoewel het zonnetje nog niet heel erg mee wil werken, vinden wij het toch reden voor iets feestelijks. Deze week staat in het teken van zelfgemaakte likeuren, ’n perfecte match met een mooie zomeravond!

Nadat we laatst het recept voor Grand Marnier plaatsten, zijn we allebei helemaal enthousiast over het zelf maken van likeur. Deze week volgen er nog een rabarberlikeur en een limoncello, maar we trappen af met een echt drankje van het seizoen; vlierbloesemlikeur.

Zoals we eerder deze week al schreven, is het nu het moment om vlierbloesems te plukken; je kunt er deze heerlijke siroop mee maken of onderstaande likeur. (Ik maakte het allebei, dat kan ik je ook erg aanraden ;))

Het fijne aan onderstaande likeur is dat ie maar 72 uur hoeft te trekken en dus binnen een paar dagen geproefd kan worden. Laten die zomeravonden dus maar komen! 😉

vlierbloesemlikeur

  1. Schud de vlierbloesems uit (tegen de beestjes) en knip de harde stengels eraf. Verdeel de bloesems over de weckpotten (of gebruik één grote weckpot). Snijd de citroenen in stukken en verdeel deze over de vlierbloesems.
  2. Verwarm het water met de suiker tot de suiker is opgelost. Laat een beetje afkoelen.
  3. Verdeel ondertussen de wodka over de weckpotten. Vul de potten aan met het suikerwater, tot de bloesems en de citroen onder water staan. Sluit de potten goed af en laat 3 dagen staan trekken.
  4. Schenk de likeur met behulp van een trechter en een kaasdoek in schone flessen. Sluit ze goed af; je kunt de likeur makkelijk enkele maanden bewaren.
2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.