Vlierbloesemcake

  • 0

Overal zijn vlierbloesems! Heb je er siroop van gemaakt? Dan vraag je je misschien af wat je nu met 5 liter vlierbloesemsiroop moet gaan doen. Je kunt het natuurlijk opdrinken, of als cadeautje weggeven, maar je kunt het ook gebruiken voor deze heerlijke vlierbloesemcake!

De cake is fris door de citroen en smaakt zacht door de vlierbloesem. Een perfecte zomerse cake. Deze cake is een zogeheten ‘drizzle’ cake. Na het bakken giet je de vlierbloesemsiroop over de cake heen. De siroop trekt de cake in en voila: je hebt een heerlijke, smeuïge cake!

Heb je in plaats van vlierbloesemsiroop vlierbloesemlikeur gemaakt? Geen probleem, die kun je ook gewoon gebruiken voor deze vlierbloesemcake. Daar wordt het waarschijnlijk een nog leukere cake van! Gebruik wel wat minder, want de likeur is een stuk sterker van smaak. (Let op: de cake in dat geval niet aan kinderen voeren.)

vlierbloesemcake

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm van 20 cm doorsnede in.
  2. Mix de suiker en citroenrasp door de boter. Voeg één voor één de eieren toe en mix tot een glad beslag.
  3. Meng de bloem met het bakpoeder en zout. Voeg toe aan het beslag en mix tot een samenhangend geheel.
  4. Doe het beslag in de ingevette springvorm en zet 45-50 minuten in de oven. De cake is gaar als je een sateprikker in de cake prikt en deze er schoon uit komt.
  5. Prik met een sateprikker of vork gaatjes in de cake, direct als deze uit de oven komt. Meng de poedersuiker met de vlierbloesemsiroop. Giet het over de cake heen en laat het in de cake intrekken. Wil je het iets minder zoet? Giet dan enkel de siroop over de cake heen.
  6. Haal de cake uit de springvorm en laat afkoelen op een rooster. Serveer de cake met verse vlierbloemetjes.

Enjoy!

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.