Dit vijgen-bananenbrood is mijn nieuwe favoriete tussendoortje. Het recept heb ik van een college gekregen die er heel enthousiast over was. Begrijpelijk!
Wat helemaal mooi is aan dit ‘brood’, is dat er geen (extra) suiker of boter in gaat! Op een bepaalde manier is dit best een gezond tussendoortje dus 🙂 Je kunt het eten als cake, maar het smaakt ook heel goed met wat boter en een plakje (oude) kaas erop.
Als ze er zijn, kun je ook verse vijgen gebruiken voor het brood, maar het risico bestaat dan wel dat de cake vrij nat wordt. Ik heb gewelde vijgen gebruikt, hartstikke lekker en dan weet je zeker dat de cake helemaal perfect wordt 😉
Kleine waarschuwing die gegeven moet worden bij dit vijgen-bananenbrood: je hebt ‘m zo op!
- Verwarm de oven voor op 170 graden en vet een cakeblik in.
- Meng in een kom de bloem met de havermout, kokosrasp, zout en kaneel.
- Prak de bananen in een andere kom. Klop de eieren los en meng ze door de banaan.
- Voeg het eiermengsel toe aan de bloem en roer het geheel goed door.
- Snijd de vijgen in stukjes en voeg samen met de cranberry’s en pecannoten toe aan het beslag.
- Giet het beslag in de cakevorm. Bestrooi eventueel de bovenkant met kokosrasp en/of verdeel wat stukjes vijg erover. Zet ongeveer 60 minuten in de oven tot de cake gaar is.
Geniet ervan!
Karla
Dank je voor dit recept; leuk om te maken en heel erg lekker! Zoet zonder suiker, en ook nog eens zonder bakpoeder