Vegan bananencake

  • 0

Gezien het vandaag bevrijdingsdag is, is het wel zo toepasselijk om een recept te delen wat in het teken staat van vrijheid. Deze bananencake is vrij van dierlijke producten! Er staan meerdere recepten op Kruimels & Kaneel van bananenbroden en bananencakes, maar niet één die veganistisch is. Mocht je denken dat een cake zonder eieren nooit luchtig wordt: probeer het en je zult versteld staan. Je proeft het verschil echt niet met een cake die wel dierlijke producten bevat. Deze vegan bananencake is echt top!

Als het op bakken aan komt, hou ik het graag simpel. Ik omschrijf mezelf soms als een luie bakker. Daarmee bedoel ik dat ik niet uren in de keuken wil staan om iets lekkers te maken, en graag bak met ingrediënten die ik gewoon al in huis heb. Bij veganistisch bakken kan het een uitdaging zijn om het simpel te houden. Veel recepten bevatten in mijn ogen bijzondere ingrediënten, die je niet altijd in de gewone supermarkt kan vinden. En waarom? Dit recept van een bosvruchtencake bewijst dat het niet ingewikkeld hoeft te zijn om een lekkere veganistische cake te maken. Met dat recept als basis ben ik aan de slag gegaan en tot dit recept voor vegan bananencake gekomen. Supermakkelijk te maken, en ontzettend lekker!

In plaats van water (ja echt je kan gewoon een cake maken met water), kun je ook amandel- of havermelk gebruiken. Dan komt ook die smaak terug in je bananencake. In plaats van walnoten kun je ook voor pecannoten kiezen, of ze helemaal weglaten. En mocht je geen lichtbruine basterdsuiker in huis hebben, dan kun je ook voor gewone suiker gaan.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een vierkante vorm van 20×20 cm of een springvorm van 24 cm met bakpapier.
  2. Prak 2 van de 3 bananen fijn. Snijd de andere banaan in plakjes.
  3. Meng de olie met het water en de suiker. Voeg de geprakte banaan hier aan toe en roer door.
  4. Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder en het zout. Voeg de helft van het bloemmengsel bij het oliemengsel. Roer goed door. Voeg dan de andere helft toe en mix tot een glad beslag.
  5. Hak de walnoten grof en voeg toe aan het beslag.
  6. Verdeel het beslag over de vorm. Verdeel de plakjes banaan over het beslag.
  7. Zet ongeveer 45 minuten in de oven, tot de bovenkant mooi goudbruin is.

Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published.