tuinbonensalade

Tuinbonensalade met halloumi

  • 0

Tuinbonen zijn van die groenten die je niet echt mist als je ze niet eet. Toch besloten we van het voorjaar om ook tuinbonen in de moestuin te planten. En eenmaal geplukt, gedopt en gekookt bleek natuurlijk dat ze best heel lekker zijn, zo vers uit de tuin. 

Onderstaande salade is een typisch voorbeeld van een gerecht dat ontstaat van dingen die nog in de koelkast te vinden zijn. Dat levert niet altijd de allerbeste combinaties op, maar in dit geval was ik verrast door de fijne smaak.

Misschien omdat ik tuinbonen toch een beetje associeer met de aardappels&vleescombinatie, vond ik dit een verbazend goede combi. Er gaan geen kruiden door, omdat de gebakken groenten en de halloumi al veel smaak geven, maar eventueel kun je wat Italiaanse kruiden toevoegen.

Halloumi is een stevige, zoute kaas die op Cyprus gemaakt wordt (of werd). Door de samenstelling van de kaas kun je ‘m bakken zonder dat ie smelt. Je kunt ’t kopen bij de Arabische supermarkt en soms ook in kaaswinkels. In dit recept kun je het vervangen door feta, die je dan niet hoeft te bakken 😉

Tuinbonensalade met halloumi

  1. Bereid de couscous zoals aangegeven op de verpakking. (Dus, giet er kokend water bij en laat even wellen)
  2. Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook de tuinbonen in ongeveer 12 minuten gaar.
  3. Snijd ondertussen de lente-uitjes, de tomaat en de puntpaprika in stukjes en bak ze op middelhoog vuur een beetje aan. Voeg op het laatst ook de olijven nog even toe.
  4. Was de sla, scheur eventueel in kleinere stukken en verdeel over de borden. Verdeel de couscous en de tuinbonen over de sla en schep hier de gebakken groenten over. Laat de koekenpan op het vuur staan.
  5. Snijd de halloumi in blokjes en bak deze in ca. 5 minuten mooi bruin in de warme pan. Schep de blokjes regelmatig om. Verdeel de halloumi over de borden en breng de salade eventueel op smaak met peper.

Leave a Reply

Your email address will not be published.