tropische havermout

Tropische havermout

  • 0

Het is alweer februari, wat gaat de tijd bizar snel soms… Voor velen is dit het moment om te concluderen dat de gezonde eetvoornemens (ook dit jaar weer) in de soep gelopen zijn. Maar, geen paniek. Ook in februari kun je de goede voornemens oppakken, en wij helpen je daar graag bij!

Kruimels & Kaneel staat deze maand namelijk in het teken van gezond eten. Geen moeilijke gerechten zonder calorieën en/of vetten en/of smaak, maar eenvoudige, lekkere gerechten die goed voor je zijn. Want dat is gezond eten volgens ons!

We beginnen met een ontbijtgerecht; een tropische havermout. Doordat de winter nog niet echt doorgezet heeft, is mijn zin in havermout dit jaar wat minder dan andere jaren, maar toch eet ik het meestal wel twee keer per week. Het leuke aan havermout is dat je er zo fijn mee kunt variëren. Het maakt eigenlijk niet uit wat je eraan toevoegt, lekker wordt het bijna vanzelf 😉

Je kunt deze tropische variant dan ook aan je eigen keukenkastje aanpassen. Wil je ‘m wel graag tropisch houden, vervang dan de banaan bijvoorbeeld door stukjes mango of ananas.

Ook lekker met wat pure chocolade erover. Een goed begin van je dag!

tropische havermout

  1. Doe de havermout met het water* in een pannetje en breng langzaam aan de kook.
  2. Snijd de banaan in stukjes (houd er eventueel wat over voor de garnering) en voeg deze toe aan de havermout. Voeg de kokosmelk (naar smaak) toe als de havermout kookt en roer even goed door.
  3. Strooi de pecannoten erover en klaar!

*Het is heel persoonlijk hoe dik je de havermout lekker vindt. Voeg naar smaak meer of minder water toe.

Leave a Reply

Your email address will not be published.