Kerst. Dat staat gelijk aan heel veel eten. Na een hele middag/avond borrelen wordt er nog van je verwacht dat je minstens een driegangendiner naar binnen werkt (vier of vijf gangen is pas écht een uitdaging). Eenmaal bij het toetje aangekomen (het allerlekkerste), zit je eigenlijk al te vol.
Maar, daar hebben we een oplossing voor; dit feestelijk toetje, wat ook nog heel makkelijk te maken is. Het grote voordeel van dit toetje? Limoncello is een digestief; het bevordert de spijsvertering en dat betekent dat je nog meer kan eten. Dan komen die bonbonnetjes bij de koffie ook nog op!
De cake is natuurlijk het lekkerst als je die zelf maakt. Houd je van zoet, meng dan wat suiker door de kwark.
Tip: maak voor de kerst kleine glaasjes, met één laagje cake en één laagje kwark. Voor de wat ‘gewonere’ dagen, kun je net zoveel lagen maken als je zelf wilt. Dan stapel je het recept hieronder gewoon zo hoog als je zelf wilt.
- Verkruimel de cake en doe deze onderin de glaasjes. Giet hier een scheut limoncello overheen.
- Voeg de kwark toe.
- Verdeel de blauwe bessen, aardbeien en/of frambozen over de glaasjes en strooi hier de pistachenootjes overheen.
Smullen maar!
Leave a Reply