tosti ham kaas roomkaas

Tosti ham, kaas en kruidenroomkaas

  • 0

Het is vakantie! En dat vieren we op Kruimels & Kaneel met een tostiweek! We vinden dat tosti’s een beetje ondergewaardeerd worden, terwijl ze zo lekker zijn. De vakantie is ideaal om tussen de middag de pan (of het tosti-ijzer) uit de kast te halen en een heerlijke tosti-lunch te maken. We beginnen makkelijk met een upgrade van de oldskool ham-kaastosti: we voegen er kruidenroomkaas aan toe!

Deze tosti heb ik leren kennen op Lowlands. Bij één van de eettentjes verkochten ze deze tosti en ik was meteen fan. Sindsdien is het eerste wat ik deed als ik het Lowlandsterrein op kwam deze tosti halen. Je moet je dag tenslotte goed beginnen. Nu ben ik al een aantal jaar niet meer op Lowlands geweest, maar elke keer als ik deze tosti maak en eet, zit ik weer even in de festivalsfeer.

In de loop der jaren heb ik er wel een beetje mijn eigen versie van gemaakt. Met geraspte kaas op de bovenkant en dan in de oven! Mjam!

tosti ham kaas roomkaas

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Besmeer een boterham met kruidenroomkaas, leg daar een plakje ham op (of twee) en strooi er geraspte kaas over. Dek af met de tweede boterham en verdeel (lekker veel) geraspte kaas over de bovenkant.
  3. Bak de tosti in ongeveer 15 minuten in de oven, tot de kaas op de bovenkant gesmolten en een beetje bruin is.

Leave a Reply

Your email address will not be published.