tosti brie chorizo

Tosti brie en chorizo

  • 0

Een tijdje terug hielden we een tosti-week, tijdens deze week gaven we onder andere recepten voor een tosti met pindakaas en voor een tosti met avocado. Maar 1 week is natuurlijk nooit genoeg voor alle lekkere tosti-recepten, dus hier is er weer een. Een heel erg lekkere zelfs!

Stiekem heb ik deze tosti helemaal niet zelf bedacht, maar ik vond ‘m zo lekker dat ik goedkeuring gevraagd heb om ‘m op Kruimels & Kaneel te mogen plaatsen. Dat mocht natuurlijk, want hoe meer mensen deze tosti kennen, hoe beter de wereld wordt 😉

De combinatie van hartig en zoet is vaak een succes en dat geldt ook voor de combi op deze tosti; het hartige van de chorizo en het zoete van de appel gaan heel goed samen. Op deze tosti hebben we best pittige chorizo-worst gedaan, maar je kunt ook voor een milde versie kiezen; net wat je lekker vindt.

Hoewel het niet in het recept hieronder staat, is het nog lekkerder als je een beetje honing op de tosti doet. Probeer maar en geniet ervan!

tosti brie chorizo

  1. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en laat ‘m goed warm worden.
  2. Beleg ondertussen een boterham met plakjes brie, plakjes chorizo en schijfjes appel. Druppel er een beetje honing over en leg er een boterham bovenop.
  3. Besmeer beide zijdes van de tosti met een beetje boter en rooster de tosti in ongeveer 3-4 minuten mooi bruin aan de boven- en onderkant. Klaar!

Leave a Reply

Your email address will not be published.