Hier komt het tweede recept in de tosti-reeks. Ik kan je nu al vertellen; dit wordt je nieuwe lievelingstosti 😉 Pindakaas, banaan en kaneel zijn een match made in heaven!
Het schijnt dat dit ook de favoriete tosti (of zelfs het favoriete eten) van Elvis Presley was. Nu heb ik niet zo heel veel met zijn muziek, maar dan moet ik toch toegeven dat hij wel smaak had 😉
De combi met mueslibrood vind ik nog net wat lekkerder (dat deed Elvis dan weer niet), maar je kunt er ook gewoon brood gebruiken. Soms maak ik de tosti met geroosterd brood, zonder te tosti-en. Dat is ook lekker, maar de smeltende pindakaas en warme banaan zorgen wel voor de kers op de taart.
Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden… Enjoy!
- Verwarm het tosti-ijzer of verhit een beetje boter in een koekenpan.
- Besmeer de sneetjes mueslibrood met pindakaas en beleg er een met plakjes banaan. Bestrooi met wat kaneel en klap de tosti dicht.
- Bak de tosti ongeveer 3 minuten aan beide kanten, tot de pindakaas gesmolten is en het brood mooi is geroosterd.
Marjolein
Ik lust geen pindakaas… Maar maak zoiets wel eens met chocopasta, banaan en pure hagelslag. Ideaal om oude bananen op te maken. Vroeger noemden we dat een ’taartje’ bij het ontbijt (zonder te tosti-en). Lekker! 🙂