tonijnsalade

Tonijnsalade

  • 0

Alweer bijna een jaar voorbij. Soms is het echt onwerkelijk hoe snel de tijd voorbij gaat, vind je niet? Voor Kruimels & Kaneel was het een mooi jaar en we zijn al druk bezig met allerlei plannen voor 2015. Maar nu eerst een recept om het nieuwe jaar mee in te luiden (of het oude jaar uit te luiden, dat mag ook.)

Vroeger – en nu nog steeds eigenlijk – ging er geen feestje voorbij zonder zelfgemaakte tonijn- of eiersalade op tafel. Hoe fantastisch de smaakcombinaties van salades uit de winkel ook mogen klinken, ze kunnen nooit op tegen de smaak van zelfgemaakte salade.

Een goed voornemen voor 2015; laat de bakjes (met allerlei extra smaaksmurrie) in de winkel staan en fiks zelf je salades. Dat hoeft helemaal niet ingewikkeld of tijdrovend te zijn, maar het smaakt wel ontzettend veel lekkerder!

Voor nu een goed uiteinde en tot volgend jaar!

Tonijnsalade

  1. Giet de tonijn af en laat een beetje uitlekken.
  2. Snipper de ui en snijd de augurken in kleine blokjes. Haal de tonijn met een vork los en meng de ui, de augurk, de mayo en de yoghurt erdoor. Voeg eventueel wat mayo toe als het te droog blijft. Breng op smaak met citroensap, zout en witte peper. Klaar!

Als je de salade een nachtje laat staan, wordt ie nog lekkerder. Smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.