Tomatensalsa

  • 1

Naast hummus is er nog meer wat lekker is op de boterham, als vulling van wraps of op een toastje bij de borrel: tomatensalsa. Het smaakt lekker fris en de salsa staat door de mooie kleuren erg gezellig op tafel!

Belangrijk bij de salsa is dat alles klein wordt gesneden. Dit kost ook het meeste werk: de tomaat klein snijden en de ui snipperen. Je kunt ook alle ingrediënten in de keukenmachine doen en die het werk laten doen. Het eindresultaat is dan wel meer een tomatendip dan een salsa met een lekkere bite.

In plaats van peterselie kun je ook andere kruiden toevoegen, denk daarbij aan basilicum, munt of koriander . De smaak wordt dan net wat anders en zo kun je variëren met de salsa. Pas wel op met koriander, niet iedereen vindt dit even lekker. Persoonlijk vind ik koriander echt verschrikkelijk smaken. Dit schijnt iets genetisch te zijn, dus ik ben niet de enige die zo over koriander denkt 😉

Onderstaand recept is voor één schaaltje, genoeg om bij een kleine borrel op tafel te zetten. Serveer de tomatensalsa met stokbrood, toastjes of tortillachips. De salsa is daarnaast ook erg lekker met het avondeten bij een stukje vlees. (Is het nog te vroeg in het jaar om aan barbecue te denken?)

tomatensalsa

  1. Snij de tomaten in kleine blokjes. Snipper de ui. Hak de peterselie fijn.
  2. Meng alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Leave a Reply

Your email address will not be published.