Tomaten-paprikasoep

  • 1

We hebben al heel veel recepten op Kruimels & Kaneel geplaatst voor soep, maar nog geen voor tomatensoep. Dat vond ik vrij gek, dus daar komt nu verandering in. Het is niet helemaal een klassieke tomatensoep, maar ééntje met gegrilde paprika erin. Dat geeft net wat extra’s aan de soep qua smaak.

Het recept voor deze tomaten-paprikasoep heb ik van mijn moeder, en zij heeft het ook ergens vandaan. Omdat ik absoluut niet goed ben in het volgen van recepten, is het toch een beetje aangepast naar mijn eigen versie. Voel je dus vooral vrij om onderstaand recept ook aan te passen naar wat jij denkt wat lekker is!

Onderstaand recept is voor ongeveer 4 personen. De 400 gr. gegrilde paprika is gewoon zo’n grote pot. En de bosui is optioneel. Ik vind het een lekkere toevoeging. Maar misschien is dat vooral omdat ik zo’n raar iemand ben die op soep kauwt en dan ook echt iets te kauwen heb 😉

Tomaten-paprikasoep

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit in een pan olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook.
  2. Snijd de paprika en tomaten in blokjes en bak deze even mee met de ui.
  3. Voeg 500 ml water, het bouillonblokje en de tomatenpuree toe en laat het geheel 15 tot 20 minuten koken.
  4. Voeg de basilicum toe. Pureer met een staafmixer tot een soep. Breng op smaak met peper en zout. Voeg als garnering stukjes bosui toe of wat blaadjes basilicum.

Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.