Ik weet niet waarom, maar ik vind tagliatelle altijd net wat bijzonderder dan ‘gewone’ spaghetti of pasta. Oesterzwammen zijn ook weer net wat bijzonderder dan ‘gewone’ champignons, dus deze tagliatelle met oesterzwammen-roomsaus (een hele mond vol zeg ;)) is toch wel een erg bijzonder pastagerecht!
Bij het originele recept wordt ook nog een hazenrugfilet geserveerd. Nu is haas niet mijn favoriete vleessoort, dus ik heb dat gedeelte weggelaten. Zonder wild is deze pasta ook erg lekker. En bijkomend voordeel: het is erg makkelijk om te maken. Er zitten misschien wat weinig groentes in, maar met een salade erbij is dat ook zo opgelost!
Mocht je geen rode port in huis hebben, dan kun je ook witte of rode wijn gebruiken. Het smaakt net iets anders, maar waarschijnlijk net zo lekker.
- Kook de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snipper de sjalotjes en fruit ze in een (wok)pan met een flinke scheut olijfolie.
- Snijd de oesterzwammen in reepjes en voeg toe aan de pan. Bak ze even mee.
- Voeg 100 ml water en het bouillonpoeder toe. Roer de crème fraîche erdoor. Breng de saus aan de kook en roer de port erdoor.
- Breng op smaak met peper, zout en basilicum.
- Meng de tagliatelle met oesterzwammen-roomsaus en verdeel over vier borden.
Bon appétit!
Leave a Reply