tabouleh met geroosterde groentes

Tabouleh met geroosterde groentes

  • 0

Deze tabouleh met geroosterde groentes staat voor mij synoniem aan de zomer. Je kunt het eigenlijk alleen eten als de zon schijnt, anders smaakt het lang niet zo goed 🙂 Helaas laat de zomer het een beetje afweten de laatste tijd, maar als de zon tevoorschijn komt, kun je het best meteen je kans grijpen en dit gerecht maken!

Zoals je ziet zijn er geen hoeveelheden aangegeven in het recept. Ik maak het zelf altijd een beetje op gevoel en je kunt zoveel of weinig van een ingrediënt toevoegen als je zelf wil. Daarnaast is het bijvoorbeeld ook nog lekker om meer kruiden toe te voegen, of wat pistachenootjes en misschien een beetje honing? Maak er dus gewoon precies van wat jouw zomerse gevoel ingeeft, en geniet ervan!

Nog een laatste tip: gebruik verse, ‘zachte’ kruiden of snijd wat oudere, taaiere kruiden zo fijn mogelijk. Dat eet wel zo prettig.

Enjoy!

tabouleh met geroosterde groentes

  1. Verwarm een koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur en zet de waterkoker aan. Doe de bulgur en een flinke scheut olijfolie in de pan. Roerbak de bulgur tot deze helemaal bedekt is met de olie en wat gaat glanzen. Breng op smaak met zout en peper en schenk er een laagje kokend water bij. Laat de bulgur zachtjes gaarkoken in weinig water. Dit duurt ongeveer 12-15 minuten. Proef af en toe. Voeg water toe als het aan gaat bakken, maar zorg er voor dat het water wel opgelost is als de bulgur gaar is. Zet apart.
  2. Verwarm intussen de grillpan (of oven)
  3. Snijd de ui in halve ringen en de paprika in grove stukken. Rooster (in porties) tot ze gaar zijn. Voeg op het laatst eventueel ook de gehalveerde cherry tomaatjes toe. (Dit hoeft niet)
  4. Snijd de komkommer in blokjes en doe deze in een grote kom. Voeg de granaatappelpitjes toe, samen met de bulgur en de geroosterde groentes.
  5. Snijd de kruiden fijn en voeg ze toe. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met flink wat citroensap, olijfolie, peper en zout.

Serveer lauwwarm of als koude maaltijdsalade. Smakelijk!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.