stamppot zoete aardappel

Stamppotje van zoete aardappel, wortel en spinazie

  • 0

Het begint erop te lijken dat we de winter deze keer gewoon overslaan. Dat betekent voor mij ook dat ik minder behoefte heb gehad aan echte wintergerechten zoals stamppot, zuurkool en warme chocolademelk (oke, dat is niet waar :)). Daarom hier het recept voor een stamppotje dat meer geschikt is voor het lente-achtige weer dat we nu hebben. 

Want, of het nu winters weer is of niet, stamppotjes zijn gewoon erg lekker. En als je er dan één maakt met minder gangbare stamppot-ingrediënten, dan is dat winterse gevoel ook niet zo nodig.

De zoete aardappel geeft het geheel -what’s in a name- een zoetige smaak en dat combineert erg goed met het hartige van de feta en de zongedroogde tomaatjes. Je vindt deze aardappels tussen de gewone aardappels bij grote supermarkten en ook bij toko’s kun je ze meestal wel vinden. Ze zijn meestal roze-rood van buiten en oranje van binnen. Kun je ze niet vinden, dan kun je ook gewone aardappels gebruiken.

Stamppotje van zoete aardappel wortel en spinazie

  1. Schil de aardappels en wortels, snijd ze in grove stukken en kook in ruim water in ongeveer 20 minuten zacht.
  2. Snijd de spinazie, feta en zongedroogde tomaatjes ondertussen klein.
  3. Giet de aardappels en wortels af. Prak of stamp de aardappels en wortels fijn en meng er de spinazie, feta en tomaatjes door. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

Eet smakelijk!

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.