spinaziewafels

Spinaziewafels

  • 0

Wafels als avondeten? Met deze hartige spinaziewafels kan dat! Wafels als avondeten klinkt als een feest en niet als een heel erg gezonde keuze. Maar kijk maar eens naar de ingrediënten van deze wafels: er komt geen suiker of boter aan te pas. Eigenlijk is het een soort Spaanse tortilla (aardappelomelet), maar dan gebakken in het wafelijzer in plaats van de pan. Dus kom maar op met dat feestje!

Deze wafels doen mij denken aan een Griekse spanakopita. Dat is spinazie en feta in filodeeg en errug lekker. De wafels zien er misschien totaal anders uit, maar de smaak heeft er zeker wel iets van weg.

Dit recept is voor ongeveer 8 wafels. Let wel dat elk wafelijzer anders is, dus het aantal wafels kan anders zijn afhankelijk van welk wafelijzer je hebt. De wafels zijn het lekkerst als ze warm zijn, maar koud kun je ze ook eten. En vooruit, als lunch mag je ze ook eten.

spinaziewafels

  1. Schil de aardappels en kook ze gaar (in ongeveer 15 tot 20 minuten). Laat ze afkoelen en snijd de aardappels vervolgens in hele kleine blokjes.
  2. Snijd ondertussen de spinazie, feta en bosui in hele kleine stukjes.
  3. Meng de eieren met de bloem. Voeg de spinazie, feta, bosui, peterselie en aardappel toe en roer goed door.
  4. Doe een beetje boter of olijfolie in het hete wafelijzer en giet het beslag er in. Bak de spinaziewafels goudbruin.

Genieten maar!

Leave a Reply

Your email address will not be published.