spinaziesalade met kiemen

Spinaziesalade met kiemen

  • 0

Zo nu en dan neem ik een bakje kiemen (alfalfa ofzo) mee van de natuurwinkel. Vooral omdat ik weet dat het heel gezond is, niet omdat ik ze onweerstaanbaar lekker vind. Toch werd ik een tijdje geleden gegrepen door het idee om zelf kiemen te maken. Dat kan namelijk ook. 

Hieronder zie je het resultaat; het waren zeker kiemen. En zo smaakten ze ook. Maar ik was er toch niet zo enthousiast over. Ik vond het namelijk een beetje smerig dat die kiemen al een week in een half-vochtig potje op m’n aanrecht hadden gestaan, voor ik ze ging eten. (Uiteraard wel met 2-maal daags afspoelen, zoals het hoort.)

Ik vrees dat daarom het overgrote deel van de kiemen in de groenbak is verdwenen. Ondanks de gedane moeite. Toch staat hieronder een recept met kiemen. Want je hoeft ze natuurlijk niet zelf te maken, je kunt ook deze grotere kiemen kopen, meestal vind je een heel assortiment bij de natuurwinkel.

Spinaziesalade met kiemen

  1. Was de spinazie en snijd de blaadjes eventueel in grove stukken.
  2. Verdeel de spinazie over een bord, strooi de wortelblokjes, de kiemen en de geroosterde zaden erover. Breng de salade op smaak met zout, peper en flink wat lekker olijfolie.

Lekker als lunch of als salade naast gebakken aardappeltjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.