Spinaziepasta

  • 0

Deze spinaziepasta lijkt een vrij standaard pasta met groene saus. Meestal zit er in spinaziepasta iets om de saus romig te maken, zoals roomkaas. Deze pasta heeft dat niet. De romigheid van deze spinaziepasta komt van de bonen, cannellinibonen om precies te zijn. Zolang je geen pasta gebruikt waar eieren in verwerkt zitten, is deze pasta helemaal vegan. Dat klinkt misschien eng als je vegan niet gewend bent, maar je proeft er niks van hoor 😉

Misschien denk je bij jezelf: cannellinibonen? Daar heb ik nog nooit van gehoord. Ook de spellingcheck op de computer kent cannellini niet, waardoor ik me telkens afvraag of ik het wel goed typ (het antwoord is ja). Cannellinibonen zijn Italiaanse witte bonen die boordevol vezels en eiwitten zitten. Meer kan ik er op internet ook niet over vinden. Maakt ook niet uit, koop de bonen (de meeste supermarkten hebben ze) en proef ze! Ze smaken echt wel lekker. En hou je niet zo van bonen, gemixt door de saus heb je eigenlijk niet door dat je bonen aan het eten bent.

Onderstaand recept is voor vier personen. Invriezen van de saus is mogelijk, voor als je een keer geen zin hebt om te koken maar wel iets gezonds wil eten.

spinaziepasta recept
  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  2. Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit olie in een (hapjes)pan en fruit hierin de ui en knoflook.
  3. Voeg de spinazie toe en laat slinken.
  4. Doe de geslonken spinazie in een kom. Voeg het blik cannellinibonen toe (inclusief vocht!) en mix met een staafmixer tot een glad geheel. Dit kan ook in de blender als je geen staafmixer hebt.
  5. Snijd de champignons in stukjes en bak ze in de pan (dezelfde pan die je hebt gebruikt voor de ui, knoflook en spinazie). Voeg vervolgens de spinaziesaus toe om het weer te verwarmen en breng op smaak met peper en zout.
  6. Voeg de gekookte pasta toe en roer alles door elkaar. Verdeel over vier borden.

Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.