Spinaziepannenkoeken

  • 1

Nummer 2 in de reeks van groentepannenkoekjes zijn deze prachtig groene spinaziepannenkoeken. Ze zijn ontzettend simpel om te maken, maar door de groene kleur van de spinazie zet je echt iets verrassends op tafel. Dat niet alleen, ze zijn nog lekker ook!

Om deze mooie groene kleur te krijgen, gaat het beslag even in de blender. Heb je geen blender (of geen zin om deze vies te maken…) dan kun je de spinazie ook fijnsnijden en door het beslag mengen. De kleur wordt dan natuurlijk wel wat minder spectaculair 🙂

Deze spinaziepannenkoeken zijn bijvoorbeeld lekker met geitenkaas en honing. Wil je er helemaal een feestje van maken? Voeg dan nog een beetje gebakken spek en wat geroosterde pijnboompitjes toe. Niet verkeerd toch?

Onderstaand recept is voor 2 tot 3 personen.

spinaziepannenkoeken

  1. Maak het pannenkoekenbeslag. Zie daarvoor het recept voor pannenkoeken.
  2. Doe het beslag in een blender. Voeg de spinazie toe en mix de spinazie door het beslag.
  3. Verwarm wat boter in een koekenpan en bak de spinaziepannenkoeken aan beide zijden groenbruin.
  4. Beleg de pannenkoeken naar keuze. Geitenkaas en honing past erg goed bij deze pannenkoeken!

Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.