Spinazie risotto

  • 0

Ik ben op dit moment fan van risotto. Het is lekker, makkelijk te maken en en ik vind het eigenlijk vooral leuk dat je risotto in allerlei kleuren kunt maken. Dit recept is voor een groene risotto, gemaakt met spinazie. Op de foto ziet het er misschien een beetje uit als een groene smurrie, maar geloof me, het is wel een heel erg lekkere groene smurrie 😉

Liever een ander kleurtje of smaak? Er is genoeg te proberen! Roze risotto, gemaakt met bietjes, of oranje risotto, gemaakt met pompoen, maak je op dezelfde manier. Kies een kleur, kook groente van die kleur, pureer en voeg toe aan de risotto. Zo maak je risotto in alle kleuren van de regenboog!

Naast kleur kun je ook nog met de smaak variëren. In plaats van Parmazaanse kaas of Grano Padano kun je bijvoorbeeld ook geitenkaas gebruiken. En voor een niet vegetarische risotto voeg je gebakken spekjes toe. Gebakken champignons zijn er ook lekker door. Kortom: maak er je eigen risotto-feestje van!

Onderstaand recept is voor 4 personen.

spinazie risotto

  1. Kook de spinazie in ongeveer 4 minuten zacht. Giet het kookvocht af en pureer de spinazie.
  2. Snipper de ui en knoflook. Verhit olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de risotto rijst toe en bak dit even mee tot de korrels glazig worden.
  3. Voeg een deel van de bouillon toe, roer af en toe, en wacht met het toevoegen van de volgende scheut tot alle bouillon is opgenomen. Doe dit tot alle bouillon is opgenomen en de risotto gaar is (duurt ongeveer 20 min.).
  4. Roer de gepureerde spinazie door de risotto en laat dit nog even mee koken. Roer dan de kaas door de risotto en smullen maar!

Eet smakelijk!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.