Spinazie-geitenkaasquiche

  • 1

Hoewel de lente toch echt begonnen is, en de zon ook wel schijnt, is het toch behoorlijk koud nog buiten. Daarom laat ik de frisse salades nog even staan en kies ik ’s avonds nog graag voor een verwarmende maaltijd, zoals deze spinazie-geitenkaasquiche. Natuurlijk mag er wel een beetje salade bij 😉

Eigenlijk raar, dat deze klassieker onder de quiches nog niet op Kruimels & Kaneel stond. Maar soms vergeet ik juist om de meest ‘gewone’ (en vaak ook meest lekkere) gerechten te delen. Terwijl je nooit genoeg recepten voor quiche kunt hebben. Ook deze variant is heel eenvoudig te maken en de oven doet het meeste werk voor je. In de tussentijd kun je nog even wegdromen naar zonnige bestemmingen – of een salade in elkaar zetten 🙂

Smakelijk!

spinazie-geitenkaasquiche

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een quiche- of springvorm in. Ontdooi de plakjes hartige taartdeeg (ik gebruik meestal zes of zeven plakjes voor een taart).
  2. Laat de spinazie in een koekenpan of wok op hoog vuur slinken, haal uit de pan en laat uitlekken in een vergiet.
  3. Klop de eieren los met de melk, zout, peper en de nootmuskaat.
  4. Bedek de bodem van de vorm met het deeg. Verdeel de uitgelekte spinazie en geitenkaas over het deeg. Bestrooi met pijnboompitjes en schenk dan het eiermengsel erover.
  5. Zet de quiche ongeveer 30 minuten in de oven tot het deeg mooi bruin en krokant is.

Lekker met een salade erbij!

Stiekem trucje: om te voorkomen dat de quiche (met name het deeg) zompig uit de oven komt, strooi je wat paneermeel over het deeg voordat de rest van de ingrediënten erover gaat. Dit neemt het vocht op dat vrijkomt uit de spinazie, waardoor de quiche minder nat wordt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.