Spinazie-banaanmuffins

  • 0

Er zijn van die combinaties die op het eerste gezicht totaal niet lekker lijken, maar stiekem erg goed bij elkaar passen. Spinazie en banaan is er zo één. Als ik snel wat vitaminen naar binnen wil werken, maak ik vaak een smoothie van spinazie, banaan en een beetje water (of kokosmelk als ik dat heb). Het ziet er eng groen uit, maar het smaakt erg goed.

Nu houd ik wel van experimenteren, dus de spinazie-banaan combi heb ik ook geprobeerd in muffins. Als het in een smoothie lekker is, dan moet het in een muffin ook lekker zijn! En dat is precies wat deze groene muffins zijn: lekker 🙂

De spinazie-banaanmuffins zijn perfect als tussendoortje op school of op het werk. Ik vries de muffins in en neem een bevroren muffin mee naar mijn werk. Tegen de tijd dat ik aan mijn kopje koffie zit (of tweede of derde), is de muffin ontdooid en heb ik een ‘verse’ muffin om van te genieten.

spinazie banaanmuffins

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Vermaal de havermout fijn in een blender of keukenmachine. Meng met de bloem, bakpoeder en zout en zet het mengsel even opzij.
  3. Doe de melk, olie, spinazie en banaan in een blender en mix het geheel tot een groene ‘smoothie’. Voeg de eieren en de  vanille-essence toe en mix het geheel goed door.
  4. Voeg de groene ‘smoothie’ toe aan het havermoutmengsel en roer goed door tot een egaal beslag.
  5. Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes en zet deze 20-25 minuten in de oven. De muffins zijn gaar als je er een satéprikker in prikt en deze er schoon uitkomt. Laat de muffins afkoelen op een rooster.

Geniet ervan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.