speltwraps

Speltwraps

  • 0

Tijdens de 4-daagse feesten was er dit jaar ook een SMKMRKT op de Waalkade; een leuke plek met muziek én natuurlijk met een heleboel foodtrucks! Het lekkerst waren de wraps (en dat vonden veel mensen) van Wrap ’n Rolling. De wraps hieronder zijn losjes gebaseerd op hun speltwraps met geitenkaas.

Eigenlijk had ik nog niet eerder bedacht dat je wraps ook zelf kunt maken, het zijn echt van die dingen die je gedachteloos in je winkelmandje gooit. En wat blijkt; het is heel eenvoudig om ze zelf te maken. Maar, laat ik niet overdrijven; ze zijn simpel om te maken, maar het kost wel wat meer tijd. Je bent algauw een half uur bezig met het maken van het deeg, het uitrollen van de wraps en het bakken ervan.

Maarrr, dan heb je ook echt lekkere, pure, ambachtelijk ogende wraps. En waarschijnlijk lees je deze post omdat je het wel leuk vindt om te koken, dus dan is het stoeien met deeg ook eerder een bonus dan iets vervelends…toch? 😉

Ik moet wel een kleine opmerking maken bij deze wraps; ze worden hard. Ik las ergens dat je de zelfgebakken wraps in een vochtige theedoek moet bewaren, zodat ze soepel blijven, maar dat leek me niet nodig. Nou… zoals je op de foto kunt zien was de wrap niet meer te vouwen, alleen te breken 😉

Ik koos voor spelt omdat ‘het origineel’ ook met spelt is, maar je kunt ook tarwebloem gebruiken. Neem in dat geval iets minder water, anders wordt het deeg te vochtig. De vulling was een soort van geïnspireerd op de wrap van Wrap ’n Rolling, maar toch weer heel anders. Erg lekker uiteraard, maar vul de wraps vooral met wat je zelf bij de hand hebt/waar je zin in hebt.

Smakelijk!

speltwraps

  1. Doe het meel in een kom, maak een kuiltje en schenk daar het water in. Roer van binnenuit tot het deeg een beetje samenkomt. Voeg dan de olie en het zout toe en kneed (liefst met je handen) tot een zacht deeg. Je kunt het deeg even 20 minuten wegzetten, zodat het beter handelbaar wordt, maar je kunt ook direct doorgaan.
  2. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol deze tot bolletjes. Leg de bolletjes terug in de kom en dek deze af met een theedoek. Verwarm ondertussen een dikke koekenpan op middelhoog vuur; zonder olie of boter!
  3. Neem steeds een bolletjes en rol deze met een deegroller en voldoende bloem zo dun mogelijk uit. Leg de wrap in de pan en bak deze aan twee kanten tot ie mooi bruin en gaar is. Herhaal tot de deegbolletjes op zijn.
  4. Vul de wrap met een vulling naar keuze, bijvoorbeeld zoals hierboven met geitenkaas, avocado en nectarine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.