Spätzle met ui en spek

  • 1

Mogen we zelf niet naar de sneeuw, dan komt de sneeuw naar ons toe! Wat een mooi winterwonderland is het buiten. En daar hoort natuurlijk ook een winters gerecht bij: spätzle! Dat zijn een soort deegsliertjes, vergelijkbaar met pasta, die vaak met veel kaas worden gegeten. Heerlijk na een dagje in de sneeuw gespeeld te hebben.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik zelf nog nooit spätzle heb gegeten in Zuid-Duitsland, daar waar het oorspronkelijk vandaan komt. Ik heb een pak spätzle meegenomen uit de supermarkt toen ik daar van de zomer was, omdat ik wist dat het een lokale pastasoort was. Of dit recept dus eer doet aan de ‘echte’ spätzle weet ik niet. Ik weet alleen dat ik dit erg lekker vind.

De broccoli heb ik toegevoegd om er nog een soort van schijf van vijf maaltijd van te maken. Deze spätzle lijkt me ook lekker met champignons en een lekkere salade erbij. Heb je geen spätzle kunnen vinden in de supermarkt? Je kunt het recept ook maken met een andere pastasoort, zoals macaroni of tagliatelle. Het smaakt dan wel wat anders, maar nog steeds lekker 😊

Onderstaand recept is voor 2 personen.

  1. Kook de spätzle volgens de verpakking gaar.
  2. Snij de broccoli in roosjes en kook deze in 4 tot 5 minuten beetgaar.
  3. Snijd ondertussen de ui in ringen. Verwarm de boter in een koekenpan en bak hierin de ui bruin en de spekjes knapperig.
  4. Voeg de gekookte spätzle toe aan de pan met ui en spek en roer door elkaar heen. Roer de kaas erdoor en voeg als laatste de broccoli toe.

Guten Appetit!

Leave a Reply

Your email address will not be published.