Sinterklaaschocolade

  • 0

Sinterklaas is weer in het land, dus ook de pepernoten, schuimpjes en chocoladeletters. Combineer deze drie lekkere dingen en je krijgt iets heel gevaarlijks. Kun je al niet van de chocoladepepernoten afblijven (zoals ik), probeer dan maar eens van deze Sinterklaaschocolade af te blijven. Ik kan je vertellen dat je dat niet gaat lukken.

Dit recept is een variatie op ‘Rocky Road’. Dat is een toetje uit o.a. Australië en Amerika en bestaat uit melkchocolade met marshmellows en nootjes. In deze Sinterklaasvariant zijn de marshmellows vervangen door schuimpjes en de nootjes door pepernoten. De soort chocolade mag je zelf kiezen. Ik heb voor puur gekozen, want dat vind ik het lekkerst. Het beetje boter erdoor zorgt er voor dat de chocolade na het stollen wat zachter blijft. Dit eet een stuk makkelijker, wat dit recept natuurlijk nog gevaarlijker maakt dan dat het al is 😉

Breek een stuk van de Sinterklaaschocolade af, geniet en deel de rest uit of verstop het (voor je eigen veiligheid). Fijne Sinterklaas!

sinterklaaschocolade

  1. Breek de chocolade in stukjes en smelt dit samen met de boter au bain-marie. Roer de chocolade en boter goed door elkaar. Is je au bain-marie kom niet zo groot? Smelt de boter dan in een pan en roer de au bain-marie gesmolten chocolade er in delen door. Dat werkt ook heel goed.
  2. Doe de pepernoten en schuimpjes in een grote kom. Giet het gesmolten chocolade-botermengsel erover en roer goed door tot alle pepernoten en schuimpjes onder de chocolade zitten.
  3. Giet of schep de Sinterklaaschocolade in een met bakpapier beklede vorm (de vorm die ik heb gebruikt is 20×20 cm) en verdeel over de bodem. Laat de chocolade een paar uur in de koelkast hard worden.
  4. Breek de Sinterklaaschocolade in stukken en smullen maar!

Leave a Reply

Your email address will not be published.